Hoppa till innehåll

Att böja ljuset…

Fick inspiration från facebook och kände mig genast glad över att någon annan kommit på den briljanta idén att låta vädrets makter ”ta i” lite extra.
I det här fallet tänkte jag mig att det är en sandstorm som dragit in över ett intet ont anande Dubai. En riktig feting till storm. Det höga tornet kan inte hålla emot utan böjer sig lite elegant som ett pilträd. Jag tänkte att det kanske kunde vara kul att se hur jag går till väga för att göra en sån här bild.

Ska jag böja tornet måste det ju friläggas först. Snabbmarkering och ”markera och maskera” för att förbättra kanten. Sen använde jag ”tänjning av marionett” som du ser på bilden.
En sandstorm får du nästan alltid bygga upp i flera lager.
Det första gjorde jag med en molnpensel och lämplig färg
Sedan en med samma teknik fast jag adderade brus till den. Ännu en sådan som jag gjorde rörelseoskärpa på och sen ett täcklager där jag missat lite
Nu är det ganska nära slutmontering. Ett första lager sand, tornet böjt men inte ditlagt. Lite partiklar som far omkring i luften. Palmen frilagd och böjd och så… tadaaa bilen som lättat. Alltsammans avrundas med en smula strålar genom palmens blad. Nu är det dags att lägga samman allt.
Originalbilden hämtade jag från Pexels där Alex Azabache låter vem som vill få använda hans bild:
Och här är den färdiga bilden.. Jäklar va de blåser
Som du kanske ser fick jag ta o byta ut palmen –
originalet stämde inte med vinden. Jag minskade även
lite på husets böj som inledningsvis var massiv