Hoppa till innehåll

Ta bort brudgummen

Hej, jag skulle vilja ha en bild av bara mina svärföräldrar från vårt bröllop så kan någon ta bort brudgummen som står mellan dem.

foto: J. Daniels

/

Så. Hur gick det här till då?
Jo jag började med att välja mask – och sen objekt. Sen klippte jag ut mannen i mitten och delade på herr o fru för att kunna flytta dem individuellt. Sen satte jag ihop dem som grupp med en ditmålad skugga mellan.

Tyvärr noterade jag att hade hennes hatt skadats vid urklippet och fick lägga in originalet en gång till för att hämta hela hatten. (En påminnelse om att alltid inleda med att duplicera originalet för att arbeta med kopian och ha grundbilden orörd kvar i ”botten”).

Men jag tyckte att bakgrunden behövde piffas till lite. Oskärpa i fält ligger under oskärpegalleriet kan ge snygga bokeh-effekter. Sen lade jag ihop paret och körde dem genom det neurala filtret ”Photo restauration” där jag drog upp förbättra ansikte lite och drog även upp ”Minska rasterartefakter” för att ge en lite tecknad känsla till ansiktena.

Sen var det klart.